Waar neem ik aan deel als ik investeer in Buurtstroom Apeldoorn?

Als deelnemer aan een Buurtstroomproject investeer je in een collectieve, relatief grote zonnepaneleninstallatie bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld omdat je zelf geen zonnepanelen op het eigen dak kan leggen. Daarmee lever je een bijdrage aan de toename van duurzame energie. De zonnepaneleninstallatie wordt in je eigen buurt opgezet door Buurtstroom Apeldoorn en zelf profiteer je, samen met je deelnemende buurtgenoten, van de opbrengsten door middel van een belastingteruggave op jouw eigen energierekening.

Gedetailleerde informatie vind je in het Informatiememorandum.

Word ik een energieleverancier?

Nee, je wordt geen energieleverancier. De coöperatie ook niet. De stroom wordt teruggeleverd aan het net en wordt door ons verkocht aan Greenchoice.

Ben ik ook eigenaar van de zonnepanelen?

De Coöperatie Buurtstroom deA wordt eigenaar van de paneleninstallatie. Als lid ben je op jouw beurt (mede)eigenaar van de coöperatie.

Houd ik er een administratieve rompslomp aan over?

Buurtstroom Apeldoorn verzorgt de administratieve taken. Daar heb jezelf dus geen omkijken naar.
Het StroomDeel dat je hebt in de coöperatie geldt niet als deel van je eigen vermogen. Je hoeft jouw StroomDelen dus ook niet op te moet voeren in de belastingaangifte als vermogen in Box 3.

Wat gebeurt er met de zonnepaneleninstallatie na 15 jaar?

De zonnepaneleninstallatie wordt aan het einde van de looptijd aan de eigenaar van het dak ‘om niet’ overgedragen. Dit is de tegenprestatie voor het feit dat de eigenaar gedurende 15 jaar het dak kosteloos ter beschikking stelt.